_

 

LAGERMAX GRUPA

Lagermax je osnovan davne 1920. Kompanija je svoje poslovanje započela u skladištu (Lager) u Maxglanu, gradskoj četvrti Salzburga, iz čega proizlazi ime Lagermax.


Lagermax ubrzo prerasta u vodeću kompaniju na području špedicije, transporta i logistike u Salzburgu. Uz osnovne delatnosti organizuje ekspresne, paketne i sistemske dostave u sklopu programa DPD, AED i FASHIONET. Svojim motom " Together in motion" naglašava zajedništvo sa svim klijentima u svakodnevnoj poslovnoj dinamici. Kompanija posluje u 11 evropskih država, na 30 lokacija. Iz sedišta u Salzburgu godinama se širi prema srednjoj i istočnoj Europi, što je rezultiralo članicama u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji i Srbiji. Kompanija zapošljava više od 3000 radnika.

U međunarodnom prometu Lagermax svake godine preveze 820 000 tona robe, Lagermax Autotransporti prevezu oko 700 000 vozila, AED sistem otpremi 550 000 pošiljaka, DPD dostavi 35,8 miliona paketa, a Fashionet Textile Logistics distribuira oko 2,5 miliona komadnih jedinica.